Wat is een VvE en wat doet een beheerder hiervan nou eigenlijk?

De kans is groot dat wanneer je nog nooit in een flat hebt gewoond, je nog nooit van de afkorting VvE hebt gehoord. Dit is namelijk een afkorting die staat voor vereniging van eigenaren. In het geval dat je in een gebouw woont waar meerdere mensen wonen, is het van belang dat er zowel voor het gebouw als de openbare ruimtes worden gezorgd. Bovendien zal er overlegd moeten worden wanneer er beslissingen worden gemaakt over het gebouw.

Dit moet je weten over de VvE

De VvE is een organisatie die ervoor zorgt dat het beheer en het onderhouden van een gebouw allemaal wordt geregeld. Hierbij komen enkele verschillende zaken kijken. Zo heb je bij VvE beheer in Gouda de mogelijkheid om een deel van het werk uit te besteden. Iedereen die een appartement koopt, hoort bij de vereniging van eigenaren, maar er zijn over het algemeen een paar mensen die in het bestuur zitten. Deze mensen zullen de taken van het boekhouden en regelen van onderhoud op zich nemen voor het gehele gebouw. Er wordt in veel gevallen voor gekozen om dit werk uit te besteden, omdat dit een hoop tijd en energie kan kosten. Zeker wanneer je in een groot gebouw woont met veel eigenaren zullen er een hoop dingen moeten gebeuren.

Wat voor mensen worden nou beheerder van een VvE?

Wanneer je een VvE beheerder wilt zijn, is het belangrijk dat je hiervoor bent gecertificeerd. Op dit moment zijn er maar enkele bedrijven in Nederland die aan deze eis voldoen. De bekendste onderneming is de SKW-certificatie. Je kunt een certificaat als deze krijgen op verschillende plekken en het is niet altijd zo dat dit garandeert dat de beheerder altijd keuzes zal maken waar je achter staat. Vaak is het namelijk zo dat er bij eigenaren tegenstrijdige belangen zijn en hierdoor kan niet altijd iedereen tevreden worden gehouden. Wel zal deze persoon keuzes maken op basis wat het beste zal zijn voor de toekomst van het gebouw waarin je woont. Dit zal ervoor zorgen dat de investering die je hebt gedaan in een huis later zo veel mogelijk waard zal zijn. Daarnaast kan een beheerder ook nog een aantal andere zaken voor jou en je medebewoners regelen.