Welke soorten garagedeuren zijn er?

Voor het bouwen van een garage heb je natuurlijk ook een garagedeur nodig, want anders is de garage open voor iedereen en dat is niet de bedoeling. Veel mensen vinden het lastig om een garagedeur te kiezen en dat heeft er vaak mee te maken dat zij niet weten wat de mogelijkheden zijn. Gelukkig vind je in dit artikel de meest gekozen garagedeuren van Nederland!

Een sectionaal garagedeur

Als iemand aan een garagedeur denkt, dan denkt de persoon vaak aan een garagedeur die omhoog schuift. Dat is zeker niet vreemd, want zulke garagedeuren zijn niet alleen in Nederland, maar wereldwijd de meest gekozen garagedeuren. Dat heeft ermee te maken dat ze weinig ruimte innemen omdat ze erg dun zijn en verticaal en vervolgens horizontaal omhoog schuiven langs het plafond van de garage. Daarnaast zijn sectionale garagedeuren ook te automatiseren. Wil je hier meer over weten? Dan is het handig om eens te kijken naar een elektrische garagedeur in Bergen op Zoom.

Roldeuren voor bedrijven 

De meeste bedrijven kiezen voor het aanschaffen van roldeuren. Dat heeft ermee te maken dat er weinig verschil zit tussen een sectionaal garagedeur en een roldeur. Een van de weinige verschillen is dat een sectionaal garagedeur er mooier uitziet dan een roldeur. Dat is dan ook precies de reden dat een sectionaal garagedeur duurder is dan een roldeur. Mocht je een garage bouwen naast je woning, dan is het af te raden om een roldeur hiervoor aan te schaffen. Dit ziet er namelijk minder mooi uit dan andere garagedeuren.  

Openslaande garagedeuren

Garagedeuren worden vaak niet op maat gemaakt aangezien dit ontzettend duur en daardoor voor veel mensen onbetaalbaar is. Het kan voorkomen dat je een garage wilt laten bouwen, maar dat de garage te klein is voor het inbouwen van een traditionele garagedeur. Een van de weinige oplossingen die je dan hebt, is het aanschaffen van openslaande garagedeuren. Dit zijn garagedeuren die eruit zien als een deur van een woning. Een van de weinige nadelen van een openslaande garagedeur, is dat de garagedeuren niet te automatiseren zijn. Wil je dagelijks je auto parkeren in de garage? Dan zul je elke dag uit moeten stappen om de deuren te kunnen openen en sluiten. Dit is ook precies de reden waarom deze garagedeuren minder populair zijn, maar bij een kleine garage heb je geen andere keus.