Welke soort bitumen dakbedekking kies je?

De meeste toegepaste soort dakbedekking van dit moment is bitumen dakbedekking. Alhoewel er nog andere goede opties zijn zoals PVC dakbedekking of EPDM dakbedekking, kiezen mensen in de praktijk toch het vaakst voor bitumen. Dit is ook het materiaal dat de meesten van ons met een dak associƫren. Bovendien kan dit materiaal niet alleen op de dak van je woning worden aangebracht, maar ook op bijvoorbeeld het dak van je schuur of garage. Bitumen is in twee varianten verkrijgbaar, elk zo met hun eigen voordelen. Hieronder vertellen we je meer over de voordelen van dakbedekking van bitumen in het algemeen en welke soorten bitumen dakbedekking er zijn.

Algemene voordelen van bitumen dakbedekking

Een hoop professionele dakdekkers kunnen dit materiaal voor je plaatsten, waaronder dakdekker Putten. Niet voor niets is dit binnen ons land de standaard op het gebied van dakbedekking. Dit materiaal is ideaal voor platte daken. Ten eerste is dit materiaal waterdicht, onder meer dankzij de uitstekende hechting aan de onderlaag. Het materiaal is eenvoudig te verwerken en de levensduur is lang. Bovendien kan de levensduur verlengd worden door kiezelstenen hier op aan te brengen. Het verschil merk je iedere seizoen: je woning blijft koeler in de zomer en warmer in de winter.

Welke soorten bitumen dakbedekking zijn er?

Er zijn twee soorten bitumen dakbedekking die het vaakst worden toegepast op daken. Ten eerste is er de APP bitumen dakbedekking. Dit is een variant die goed bestand is tegen hoge temperaturen en de Uv-straling van de zon. Ideaal als de zon continu op het dak staat. Daarnaast is dit een onderhoudsvriendelijke variant die bovendien geschikt is om gerecycled te worden.

Een andere optie waar je voor kunt kiezen is de SBS bitumen dakbedekking. Dit materiaal heeft als voordelen dat het beschikt over een goede lage temperatuurflexibiliteit en bovendien blijft SBS bitumen zeer elastisch. Daarnaast is er sprake van een hoge vermoeiingsweerstand en bovendien is dit type bitumen geschikt voor zowel de giet- als de brandmethode. Bepaal zelf, of overleg met een professionele dakdekker, welke optie het meest geschikt is voor jouw dak.