Wat zijn de vier grootste vijanden van je dak

Het onderhouden van een dak is belangrijk. Als je dit goed bijhoudt kan jouw dak lang mee. Het weer kan jouw dak wel beschadigen. Dit is iets waar je mee moet oppassen. Het is belangrijk dat jij na hevig weersomstandigheden je dak goed in de gaten houdt en kijkt of alle dakpannen nog goed liggen. Los je vijanden zo snel mogelijk op om zo min mogelijk kosten te maken. Heb je schade aan je dak? Dan ben je bij dakdekker in Breda aan het juiste adres!

Aartsvijand nummer één

Een van de grootste aartsvijanden van een dak is mos en bladeren. De bladeren kunnen gemakkelijk de regenpijpen laten verstoppen. Zo kan het water niet goed doorlopen en krijg je last van verstoppingen. Woon je in een bos of dichtbij bomen, dan is het handig om jouw dakgoot wat vaker schoon te maken. Mos kan ook op je dakpannen ontstaan. Het mos zie je vaak langs de randen van het dak. Mos en bladeren kunnen ervoor zorgen dat het dak heel erg aantast. Hierdoor wordt de kans op lekkage vergroot. Heb je een houten dak, dan is de kans groot dat er ook nog schimmels ontstaat. Het is dus goed om je dak goed te onderhouden en af en toe schoon te maken. Het voorkomen van je aartsvijanden is beter dan genezen. Controleer je dak regelmatig. 

Aartsvijand nummer twee

Noodweer is een hevige aartsvijand voor je dak. Het kan ervoor zorgen dat jij last krijgt van lekkage en dan ben je nog verder van huis. Storm kan zo hardnekkig zijn dat de dakpannen van je dak verschuiven. Je zal het misschien niet denken maar storm kan ook jouw platte dak beschadigen. De dakbedekking kan zelfs los raken. Dit moet je dan vervangen en kost een hoop geld. Om al deze kosten te voorkomen, is het handig om na een storm jouw dak te controleren. Je kan er beter maar op tijd bij zijn. 

Aartsvijand nummer drie

Diertjes kunnen gemakkelijk in het hout trekken. Sommige daken zijn van hout gemaakt. Deze dieren kunnen onherstelbare schade aanrichten aan je dakconstructies. Een houtworm kan al gemakkelijk gaten maken in het dak van drie centimeter tot vier centimeter. Houd het dus in de gaten of jij geen gaatjes in jouw houten dak ziet. Je hebt anders weer veel kosten aan het vervangen van houten dak.