Waarom zou je kiezen voor aan- of opbouw bij je huis?

Als je een eigen huis hebt, zijn er een hoop dingen die je hiermee kunt doen. Zo kun je het huis inrichten naar jouw wensen en zelf kiezen voor wat voor stijl je wilt in huis. Ook kun je een hoop verschillende dingen met je tuin doen. Wanneer je te weinig ruimte in huis hebt, zijn hier vandaag de dag ook oplossingen voor. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een aanbouw te laten doen. In dit artikel kun je hier meer over vinden.

Wat kan de aanbouw voor je beteken?

In het geval dat jij meer ruimte nodig hebt in huis, is kiezen voor aanbouw een groot idee. Dit geldt voornamelijk als jij ook nog eens een wat grotere tuin hebt. De ruimte die je voor de aanbouw gebruikt, zul je namelijk wel minder aan tuin overhouden. Als je hebt besloten dat je een aanbouw wilt, kun je het beste naar De Aanbouw Expert Rotterdam gaan. Dit bedrijf heeft de juiste mensen in dienst voor het doen van jouw aanbouw. Zo weet je bij een bedrijf als dit in ieder geval zeker dat je waar krijgt voor je geld. Wel is het, als je van plan bent om een aanbouw te laten doen, nodig om toestemming te vragen aan de gemeente. Dit geldt ook voor het doen van een opbouw. Vaak is dit geen enkel probleem, maar het is belangrijk om dit wel te doen.

Moet je altijd een vergunning hebben?

Wanneer jij ervoor kiest om een aan- of opbouw te laten doen in de achtertuin of op je dakkapel, is het nodig om een omgevingsvergunning te hebben. Wanneer je ervoor kiest om de aanbouw in je achtertuin te laten doen, zijn de eisen vaak wel een stuk milder. Je mag vandaag de dag in de meeste woningen een aanbouw doen met een diepte van 4 meter. Wanneer je een vrijstaand huis hebt, is dit vaak anders dan als jij in een rijtjeshuis woont. Hiervoor geldt vaak een maximum diepte van 5 meter. Verder is het zo dat je, wanneer je een aanbouw wilt doen die onder de 100 vierkante meter is, niet altijd een vergunning mogelijk hebt. Dit is echter wel alleen het geval als minder dan 50% van het perceel onbebouwd blijft na de extra gecreƫerde ruimte.