Tips bij het kopen van een woning in Spanje

Veel mensen uit Nederland en België emigreren naar andere landen zoals Spanje. Denk aan plekken als de Costa Blanca, de Costa Calida en de Costa del Sol. Een woning in Spanje kopen betekent dat je daar altijd kunt genieten van het heerlijke weer. Wil jij ook binnenkort een woning in Spanje kopen? Lees dan zeker even verder want in dit artikel lees je de tips die je kunt gebruiken. Veel leesplezier.

Naar welk gebied wil je verhuizen?

Spanje is groot. Het is dus lastig om te weten in welk gebied van Spanje je het liefste wilt wonen. Doordat Spanje zo groot is zijn niet alleen de klimaatomstandigheden overal verschillend, maar ook de prijzen die ze voor woningen vragen. In het Noorden van Spanje is alles namelijk heel wat duurder dan wanneer je het vergelijkt met het zuiden van Spanje. 

Wat vind jij het belangrijkste? 

Wat zijn jouw behoeftes bij een woning en een plek waar je woont. Dit is belangrijk om mee te nemen in je beslissing. Ben je bijvoorbeeld iemand die houdt van wonen in een drukke stad of wil je rust? Wil je veel groene natuur of liever zee? Buiten de omgeving heb je vast ook eisen aan de woning zelf. Zet dit allemaal duidelijk op een rijtje en je bent al een stapje verder in de goede richting. 

Laat de huizenjacht maar beginnen

Je kunt via internet goed opzoek gaan naar woningen in Spanje. Toch is het ook fijn om een goede makelaar in te schakelen uit Spanje die jou kan helpen met het vinden van de perfecte woning. Wel moet je er bij Spaanse makelaars rekening mee houden dat zij niet al teveel aandacht besteden aan de foto’s en informatie op de websites. Ga daarom niet gelijk uit van de foto’s, maar maak een afspraak om te bezichtigen, want vaak gaat het toch wel om echt mooie appartementen. Dus wacht niet langer en maak een afspraak met een makelaar in Estepona.