Infrarood verwarming? Wat is dat nu eigenlijk?

Er zijn steeds meer mensen die gebruik maken van infraroodverwarming. Dit is ook zeker een logische keuze, want er zitten allerlei voordelen aan deze soort verwarming. Er zijn echter genoeg personen die niet zoveel over infraroodverwarming afweten. Daarom vertellen je in deze blog precies wat een infraroodverwarming is. Op deze manier weet je beter of een verwarming als deze een oplossing voor jouw woning kan zijn.

 

Wat een infraroodverwarming inhoudt

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten wat een infraroodverwarming precies inhoudt. Eigenlijk is dat heel simpel; een infraroodverwarming gebruikt warmtestraling om de lucht op te warmen. Hierbij worden geen stofdeeltjes opgewarmd, zoals bij andere verwarmingsmethoden wel het geval is. Dit maakt deze vorm van verwarming veel gezonder en energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen.

 

Uit welke onderdelen een infraroodverwarming bestaat

Een infrarood verwarming bestaat uit twee verschillende onderdelen. Ten eerste heb je de verwarmingspanelen. Een infrarood paneel zorgt ervoor dat je de juiste temperatuur in jouw woning zal hebben. Deze panelen worden geplaatst aan de muur of aan het plafond, waarbij ze zo geplaatst zijn dat er een optimale warmteverdeling ontstaat. De infrarood panelen worden gemaakt met energiezuinige technologie, waardoor je zeker weet dat je niet te veel energie verbruikt. Daarnaast heb je nog de thermostaat nodig. Deze zorgt ervoor dat je de gewenste temperatuur kunt instellen.

 

De voordelen van een infraroodverwarming

Er zitten tevens enkele voordelen aan een infraroodverwarming. Ten eerste is deze verwarmingsmethode energiezuiniger dan andere systemen, waardoor je altijd flink wat geld bespaart op jouw energierekening. Daarnaast is het plaatsen van de panelen eenvoudig, waardoor je de verwarming niet alleen in jouw woning kunt gebruiken, maar bijvoorbeeld ook buiten. Ook zijn infrarood panelen geluidloos en is er geen sprake van stofverplaatsing in de lucht, waardoor het gezonder is dan andere soorten verwarming.

 

Al met al heb je in deze blog geleerd wat een infraroodverwarming inhoudt en welke elementen hierbij komen kijken. Daarnaast heb je ook gezien dat er diverse voordelen aan deze verwarmingsmethode zitten, waardoor je ervoor kunt kiezen om deze in jouw woning te gebruiken wanneer deze voordelen jouw volledig hebben overtuigd. Wij hopen dat je in ieder geval met de informatie in deze blog de juiste beslissing kunt maken.