Hoe voorkom je krassen op je vloer?

Heb je recentelijk een nieuwe vloer gekocht? Dan wil je natuurlijk lang van deze vloer genieten. Probeer daarom krassen te voorkomen, want op de meeste vloeren zijn deze lastig te verwijderen. Met de onderstaande tips kun je krassen gemakkelijk voorkomen.

De vloer goed onderhouden

Het begint allemaal met het goed onderhouden van de vloer. Hoe minder vuil op de vloer, hoe minder kans op krassen. Stofdeeltjes, korreltjes zand, stukjes glas en ander vuil kunnen gemakkelijk krassen veroorzaken. Leg daarom een deurmat bij de ingang neer en stofzuig regelmatig de gehele vloer.

Gebruik een kleed

In de woonkamer loop je meer risico op krassen. Dit is namelijk een drukbezochte ruimte in veel woningen. Ga je bijvoorbeeld gezamenlijk een film kijken? Dan kan er zomaar een stukje chips op de vloer vallen. Wanneer iemand dan beweegt, dan kan dit scherpe stukje chips de vloer al beschadigen. Wil je de vloer dus echt mooi houden in de woonkamer? Koop dan een kleed of een mooi tapijt. Met een kleed voorkom je niet alleen krassen, maar het geeft je interieur tegelijkertijd een nieuwe boost.

Verschuif geen meubels

Diepe krassen ontstaan vaak door het verschuiven van meubels. Heb je geen viltjes onder de poten van de tafel of stoel? Dan is de kans groot dat je bij het verschuiven met krassen te maken krijgt. Dit kun je in eerste plaats voorkomen door de meubels op te tillen. Ook kun je investeren in viltglijders. Dit is ideaal voor mensen die om fysieke redenen niet mogen tillen en daarom de meubels wel moeten verschuiven.

Conclusie

Met de tips uit dit artikel reduceer je de kans op krassen op de vloer aanzienlijk. Wil je graag een nieuwe vloer kopen? Dan kun je eens een kijkje nemen bij het bedrijf Mooie Vloeren Van Mano in Bergen op Zoom.