Dit moet je niet vergeten bij de verkoop van je woning!

Als je van plan bent om binnenkort te verhuizen dan is het zeer belangrijk dat je de huidige woning voor een zo groot mogelijk bedrag verkoopt. Dit geld kun je vervolgens weer investeren in de koop van de woning en de eventuele verbouwingen die hierbij komen kijken. Een woning verkopen is het afgelopen jaar erg eenvoudig geweest. Dit heeft onder andere te maken met het woningtekort. Echter, de afgelopen maanden zie je dat een woning steeds minder snel verkocht wordt. Daarnaast wordt er ook minder vaak overboden op een woning. Mocht jij een woning voor een zo hoog mogelijk bedrag willen verkopen, lees dan vooral verder!

Breng de woning in een zo goed mogelijke staat

Mensen die van plan zijn om te verhuizen willen zo min mogelijk hoeven doen in de nieuwe woning. Zodra er erg veel achterstallig onderhoud is, dan heeft dit direct invloed op de waarde van de woning. Als de kozijnen bijvoorbeeld in zeer slechte staat verkeren, dan kun je deze het beste laten opknappen. Mocht het enkel gaan om de laag verf die loslaat, dan zou je hiervoor een schilder Bavel voor in kunnen schakelen. Voor een paar honderd euro zien je kozijnen er weer uit als nieuw en dat heeft een positieve invloed op de waarde van je woning. 

 

Naast de kozijnen kan het ook zijn dat het dak in een slechte staat verkeert. Dit kan een zeer negatief effect hebben op de waarde van een woning. Dit omdat het veel tijd en geld kost om het op te knappen. Als jij deze investering doet door een extra hypotheek te nemen, dan verdien je deze investering in de meeste gevallen meer dan terug.

Schakel een makelaar in voor de onderhandelingen

Je kunt bij de verkoop van een woning het beste op zoek gaan naar een makelaar die bekend staat om de goede onderhandelingen. Hiermee kun je de kosten van de makelaar namelijk meer dan terugverdienen. Onderzoek via het internet welke makelaars hierom bekendstaan en vraag een offerte aan. Je zou eventueel ook bij meerdere makelaars een offerte aan kunnen vragen om te kijken of je hier geld op kunt besparen. Daarnaast is het ook prettig om de werkwijze van elk bedrijf te weten.