Alles wat je moet weten over een hovenier!

Je zal het misschien onderschatten, maar een hovenier doet meer dan je denkt. Zij regelen van alles rondom je tuin. Van planten planten tot zwembaden aanleggen. Bij hun kan je dus voor alle werkzaamheden terecht die je in jouw tuin zou willen. Een hovenier kan zelf heel jouw tuin opnieuw aanleggen en inrichten. Wil jij een nieuwe tuinontwerp in jouw tuin in Zevenbergen? Dan ben je bij RR tuin en design aan het juiste adres.

Wat zijn de werkzaamheden van een hovenier?

Een hovenier regelt alles rondom een tuin. Zij kunnen langskomen voor het onderhouden van je tuin, maar ook voor het aanleggen van je tuin. Daarnaast leggen ze je tuin aan, maar is er ook een tuinontwerp nodig. Ook dit regelen zij. Ideaal, hoef je niet contact op te nemen met meerdere bedrijven. Een hovenier kan terrassen, openbare groenvoorzieningen, parken, zwembaden, tuinontwerp en je tuin controleren op hun gezondheid. Zij zorgen dus ook voor het onderhoud van de tuin en dat is veel belangrijker dan je wellicht denkt. Zonder dat jouw tuin niet gezond is, kan jouw tuin ook niet mooi en gezond bloeien. Zij kunnen dan dus ook jouw tuin bemesten en bestrijden. Je kan een hovenier eenmalig inhuren, maar ook voor periodieke onderhoud. Als je een hovenier een keer wilt inhuren, gaat het vaak over werkzaamheden zoals het kappen van een boom. Ook voor zulke taken kan je een hovenier inschakelen. 

Een hovenier is geen tuinman

Er is echt verschil tussen een hovenier en een tuinman. Een tuinman kan alleen jouw tuin onderhouden. Voor een tuinontwerp of voor het aanleggen van je tuin, kun je dus niet terecht bij een tuinman. 

Wat doet een hovenier in de winter?

In de winter heeft een hovenier vaak onderhoudsklussen. Dit zijn klusjes zoals, snoeien, schoonmaken van de tuin, bladeren opruimen, schuttingen repareren en bestratingen. Het is wel mogelijk om een tuin in de winter aan te leggen, maar dit komt minder vaak voor. In de winter verzorgt een hovenier dus voornamelijk alle onderhoudstaken.