Alles wat je moet weten over een beregeningsinstallatie

Door de klimaatverandering die nu speelt, wordt de kans op hittegolven een stuk groter. Wanneer je dan kiest voor het aanleggen van een beregeningsinstallatie voorkom je heel veel problemen en zorg je ervoor dat jouw tuin altijd water krijgt. Veel mensen hebben een sproeier in de tuin, maar dit is vaak niet efficiënt genoeg. Met een goed beregeningsysteem zorg je dat water op een efficiënte manier op de juiste plek komt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een beregeningsinstallatie. Lees dus zeker even verder!

Wat heb je nodig bij het aanleggen van een beregeningsinstallatie

Om te bepalen wat voor soort beregening goed bij jouw situatie past, zijn er naast het te beregenen oppervlak meerdere zaken van belang: het type sproeier, de leiding, moet er automatisch of handmatig beregend worden, wordt de beregening met een pomp of via de waterleiding aangestuurd? Wanneer je al deze punten goed en duidelijk op een rij hebt, weet je precies wat voor soort beregeningsinstallatie je nodig hebt. 

Waar moet je op letten bij het aanleggen? 

Om een besluit te maken over wat voor tuinberegening bij jouw situatie past, zijn er naast het te beregenen stuk grond ook andere dingen belangrijk om naar te kijken. Lees dus snel verder. 

Vanuit welke bron moet het water komen? 

Wil je dat het water komt van een waterleiding? Dan is het van belang dat de capaciteit van dit water bepaald wordt. Groenmetwater kan deze capaciteit voor jouw bepalen. Dit doen ze aan de hand van jouw watermeter of de emmerproef. Het is heel belangrijk dat je dit vooraf in kaart brengt. Anders bestaat er een kans dat het niet goed geregeld wordt en dat wil je natuurlijk niet.