Tips bij het huren van een afvalcontainer

Heb jij binnenkort een afvalcontainer nodig voor een verbouwing of een andere klus die je gaat uitvoeren? Dan ben je bij Renewi aan het juiste adres. Een container huren bij Renewi is makkelijk en alles wordt goed geregeld. In dit artikel lees je nog wat tips die jou kunnen helpen bij het huren van een afvalcontainer. Lees dus zeker even verder als je benieuwd bent. Dan weet je zeker dat je goed voorbereid een container huurt. 

Kies voor een afvalcontainer bij een bedrijf in de buurt

Wanneer je een afvalcontainer nodig hebt, is het handig om te kiezen voor een bedrijf in de buurt. De prijs voor het afvoeren en verwerken van jouw afval in bij veel container huur bedrijven hetzelfde. Kies daarom lekker voor een bedrijfje wat bij jou in de buurt zit. Er kan wel verschil zitten in de transportkosten van een afvalcontainer en daarom is het slim om de container te huren bij een bedrijf wat dichtbij zit. Dit kan bijvoorbeeld Renewi zijn! Een container huren bij Renewi is een slim idee, aangezien zij hier in zijn gespecialiseerd. 

Hoe groot moet de container zijn? 

Wanneer je een container gaat huren, moet je van tevoren weten hoeveel kuub de container ongeveer moet zijn. Denk aan 3m³, 6m³ of 10m³. Hoe groot de container moet zijn, is afhankelijk van de verbouwing of de klus. De meeste mensen kiezen voor het middelste formaat. Dit is natuurlijk altijd een veilige keuze! Bij Renewi adviseren we om het aantal kuub afval dat je denkt te krijgen wat ruimer in te schatten. Zo voorkom je dat je te weinig plek hebt en nog een container moet laten komen. Wanneer je twijfelt over het formaat van de container, kan je natuurlijk altijd advies vragen aan de experts van Renewi, zij helpen jou graag verder!

Weet hoelang de container mag blijven staan

Het is belangrijk dat je van tevoren weet hoelang een container mag blijven staan van de gemeente. Je wilt hier namelijk geen gezeur over krijgen en je moet dit van tevoren goed regelen en afspreken. Hoeft de container er maar een paar dagen te staan, of duurt de verbouwing een paar weken of zelfs een paar maanden? Hier zitten nogal wat verschillen in natuurlijk. Hou hier dus ook echt rekening mee voordat je zomaar een container wegzet.