Wat komt er allemaal kijken bij het verbouwen van je bedrijfspand?

Als je een eigen bedrijf of een leidinggevende functie hebt, is het aan jou om ervoor te zorgen dat het bedrijf goed blijft presteren. Dit is in sommige gevallen behoorlijk lastig. Je moet dan namelijk bepaalde beslissingen nemen terwijl je nog geen idee hebt wat de uitkomst van deze beslissingen zal zijn. Toch moet je keuzes maken om vooruit te kunnen met het bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld je bedrijfspand verbouwen voor meer ruimte. 

Plan de verbouwing goed

Het is in sommige gevallen een goede stap om je bedrijfspand te verbouwen. Als je merkt dat je te weinig plek hebt om alle medewerkers die je nodig hebt aan het werk te zetten, is een verbouwing of verhuizing hard nodig. Echter, je moet er wel voor zorgen dat dit goed gepland wordt. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de verbouwing zo kort mogelijk te houden. Hierdoor hebben je werknemers zo kort mogelijk last van het feit dat er verbouwd wordt. Het plannen van de verbouwing moet je uiteraard doen in overleg met een aannemer en andere bedrijven die hierbij betrokken zijn. 

Zorg goed voor je personeel tijdens de verbouwing

Het is van belang om goed voor je personeel te zorgen wanneer de verbouwing aan de gang is. Zij zullen namelijk hoe dan ook last hebben van de verbouwing. Als er bijvoorbeeld wordt verbouwd in het deel van het pand waar de kantine zit, kunnen zij hier in de pauze geen gebruik van maken. Dat is vervelend voor hen en daarom kun je een kantine unit huren. Dit is een unit die als tijdelijke vervanging van de kantine dient. Zo hebben je medewerkers toch een plek waar zij in de pauze kunnen eten. Als je woning aan het bedrijfspand vast zit en je deze hierdoor niet kunt gebruiken, zou je ook gebruik kunnen maken van een woonunit

Maak een realistische begroting

Wanneer je je bedrijfspand gaat verbouwen, is het van belang dat je ervoor zorgt fat je een realistische begroting hebt. Dat komt doordat je als ondernemer natuurlijk wel moet weten hoeveel een project als dit je gaat kosten. Je kunt de begroting het best opstellen met de aannemer aangezien deze beter op de hoogte is van de prijzen van bouwmaterialen en de kosten van de manuren.