Jezelf goed voorbereiden op een strenge winter

Uit recente onderzoeken blijkt dat we in 2022 weer een strenge winter tegemoet gaan. Wij hopen ten zeerste dat het meevalt, zeker nu het gas zeer duur is. In deze blog komen wij met de beste voorbereidingen om deze winter goed door te komen. De allereerste is het aanschaffen van een elektrische deken. Zo ben je voorzien van een goede nachtrust in een warm bed.

Controleer de woning op onvoorziene uitgaven

Denk hierbij aan het controleren van je dak, muren en eventuele kruipruimte. Ook is het mogelijk om je riolering te laten controleren en eventueel de gootsteen te laten ontstoppen. Nu de riolering preventief gecontroleerd is ben je op de hoogte van de huidige situatie. Op deze manier voorkom je kosten die je in de nabije toekomst mogelijk niet kunt betalen. Een dergelijke inspectie is namelijk aanzienlijk goedkoper dan het vervangen van een gehele riolering. Mocht je een vakkundig bedrijf zoeken voor het uitvoeren van zo’n onderzoek? Dan adviseren wij de Rioolspecialisten van DG Riooltechniek.

Een trendy manier van verwarmen: waxinelichtjes kachels

Mogelijk heb je deze manier van verwarmen al voorbij zien komen. Men een terracotta pot en waxinelichtjes je hele woning verwarmen. De terracotta pot hangt ondersteboven over de kaarsen heen. De warmte van de kaarsen trekt in de pot en deze straalt de warmte uit. Deze potten nemen veel warmte op en kunnen temperaturen bereiken tot 90 a 100 graden celcius. Ga dus voorzichtig te werk wanneer je aan de slag gaat met deze nieuwe manier van verwarmen. Zet de pot op een veilige plaats en niet in de buurt van brandbare materialen.

Shoppen voor warmte

Mocht je nog niet voorzien zijn van warme dekens of een zachte trui, dan is dit je kans om er een aantal te scoren. Ga komend weekend naar je favoriete woonboulevard en ga op zoek naar alles wat je warm kan houden in de winter.  Denk bijvoorbeeld aan een warme, verzwaarde deken of een heerlijke oversized sweater. Ook kun je een kijkje nemen op een populaire reseller app of website. Hier heb je vaak kleding voor scherpe prijzen! Controleer wel goed de kwaliteit voordat je iets besteld.