Dit moet je tijdens je studietijd hebben gedaan!

De studietijd is voor velen de periode van het leven waar nog jarenlang positief op terug gekeken wordt. Om ervoor te zorgen dat dit bij jou ook het geval gaat zijn, is het van belang dat je alle kansen aangrijpt. Niet iedereen weet aan het begin van zijn studiecarrière wat er allemaal mogelijk is. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij er een artikel over geschreven. 

Ga op kamers en beleef de tijd van je leven!

Om optimaal te kunnen genieten van je studententijd is het zeer aan te raden om op kamers te gaan. Je ouders bepalen in dat geval niet meer hoe laat je thuis moet zijn en je hoeft met niemand meer rekening te houden. Je kunt de avond zo laat maken als je wilt en kunt naar de gekste feestjes gaan. Houd er wel rekening mee dat het erg duur kan zijn om op kamers te gaan. Bovendien is het niet verstandig om hier veel geld voor te lenen.

Studeer in het buitenland en leer kennismaken met andere culturen!

Bij veel studies heb je tegenwoordig de mogelijkheid om een gedeelte van de studie in het buitenland door te brengen. Uitwisselingsstudenten gaan naar allerlei verschillende landen. Zo kun je ook kiezen voor een uitwisseling Canada. Er is hier een compleet andere cultuur en er wordt op een andere manier lesgegeven. Mocht het je gaaf lijken om naar een ander land te gaan voor je studie, dan is het zeer aan te raden om YFU te bekijken. Je weet dan beter wat er allemaal bij komt kijken en dat kun je in je voordeel gebruiken. 

Zorg ervoor dat je de Engelse taal goed beheerst en dat je wat weet over de cultuur

Om goed mee te kunnen komen met de les in het buitenland is het zeer belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst. Naast dat je de taal goed moet beheersen, is het ook van belang dat je het een en ander weet over de cultuur. Vooral wanneer je van plan bent om naar een land buiten Europa te gaan reizen. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld wat strafbaars doet. Neem ruim de tijd om je hierin te verdiepen en ga goed voorbereid op pad.