Hoe lang moet je hoelahoepen voor resultaat?

Hoelahoepen is helemaal het sporten van nu. Het is leuk en daarnaast is het ook nog eens goed voor je. Je traint er veel spieren mee en krijgt er een strakker lichaam van. Het aanschaffen van een professionele hoelahoep voor volwassene is daarom ook aan te raden wanneer je aan jouw lichaam wilt werken en weer fit wilt worden. Het is een leuke manier van sporten. Wij geven jou de tips over het fit worden met een hoelahoep en na hoe vaak je resultaat kan zien!

Hoe vaak moet je hoelahoepen voordat je resultaat gaat zien?

Het resultaat zal je niet gelijk zien. Je moet regelmatig de hoelahoep gebruiken. In shape komen, kom je ook niet zomaar. Je moet er eenmaal voor trainen. Gelukkig train je met een hoelahoep met gewichten al veel spieren. Je traint er je core-spieren mee, je taille, maar ook nog eens je conditie. Het wordt op een geven moment tijdens de work-out steeds zwaarder. Een workout van vijftien minuten is daarom ook genoeg. Om echt resultaat te zien in een korte periode is het belangrijk dat je dit dagelijks een kwartier doet. Zo ga jij het mooiste resultaat zien. Bedoel wat is nou een kwartiertje op een hele dag. Afvallen op een leuke manier en dat in combinatie met krachttraining. Wil je juist heel effectief hoelahoepen? Dan is het beste om elke dag ongeveer twintig minuten te hoelahoepen. Net wat langer dan het gemiddelde. Houd er dan ook rekening mee dat je tien minuten links om doet en tien minuten rechtsom doet. Op deze manier zal jij in één maand verschil zien. 

Kan je blauwe plekken krijgen door het hoelahoepen?

Het hoelahoepen is niet helemaal pijnloos. Jouw taille en huid zelf is niet gewend aan een hoelahoep die steeds rondslingert om je taille. Je lichaam moet eraan wennen. Het kan dus zijn dat je van het hoelahoepen blauwe plekken krijgt. Dat is niet iets om zorgen over te maken. Dit is een normale reactie. Het is daarom ook belangrijk dat je niet gelijk de volle twintig minuten gaat hoelahoepen, maar dit langzaam opbouwt zodat jouw lichaam hieraan kan wennen. 

Hoeveel calorieën verbrand je met een hoelahoep?

Met het hoelahoepen verbrand je in vijf minuten al ongeveer 50 calorieën. In tien minuten kan je dus al snel 100 calorieën verbranden. Hoe fijn is dat. Daarnaast staat het hoelahoepen ongeveer gelijk aan rennen op de loopband. Dan is het hoelahoepen een veel leuker manier!