Wonen in een studentenhuis, zo doe je het

Het wonen in een studentenhuis is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt weinig privacy, moet rekening houden met anderen en het zijn vaak gehorige woningen. Ook zijn deze woningen vaak erg gedateerd, het kan zomaar zijn dat je een houtrot reparatie moet toepassen. Benieuwd wat de meest gebruikte houtsoorten zijn in Nederlandse woningen? Klik dan op voorgaande link!

Verdeel de huishoudelijke taken

Wanneer wij aan studentenwoningen denken zien we al snel een rommelige bende bij elkaar. Echter blijkt in de praktijk dat veel studenten investeren in een wekelijkse schoonmaak. Ze verdelen het bedrag over alle inwoners en zo kun je voor een klein bedrag per maand gezamenlijk in een schoon huis verblijven. Ook kan het samen koken veel tijd en geld besparen. Wanneer je alleen woont ben je genoodzaakt iedere dag te koken, woon je met meerdere studenten in één huis, dan kun je dit natuurlijk onderverdelen.

Geef en neem voldoende privacy

Niet iedereen heeft de sociale batterij om iedere avond te chillen of gezamenlijk te eten. Wanneer jij of een ander aangeeft hier niet aan deel te willen nemen, respecteer zijn of haar grenzen! Het fijne hieraan is dat je nooit alleen bent, heb je behoefte aan mensen om je heen of een plek om je hart te luchten? Dan heb je de andere bewoners dichtbij! Kijk voordat je ergens direct gaat wonen of je goed past bij de huidige bewoners. Dit kun je al doen bij de eventuele kijkdagen. Vaak worden er ook advertenties gepost met de huidige bewoners, denk jij jezelf er niet thuis te kunnen voelen? Ga dan op zoek naar een andere woning.

Samen klussen

Wanneer de woning verouderd is en toe aan renovatie is het een mogelijkheid om dit als huishouden samen te realiseren. Iedereen heeft zo zijn of haar kennissen, de een kan wat gereedschap lenen, de ander een auto of aanhanger. Wanneer iedereen zijn of haar best doet kunnen jullie gezamenlijk een hoop werkzaamheden verrichten zonder enige andere hulp. Voorzie de woonkamer van nieuwe verf of plaats eens wat nieuwe kranen en douchekoppen. Ook is het mogelijk om samen naar de kringloop te gaan voor nieuwe meubelen, voorzie deze ook van een nieuwe laag verf en ze kunnen er direct weer langere tijd tegen aan.