Waar moet je rekening mee houden als je een e-chopper gaat aanschaffen?

Er zijn steeds meer Nederlanders die ervoor kiezen om een e-chopper aan te schaffen. Dat heeft ermee te maken dat het een beter alternatief is dan een elektrische scooter aangezien je niet hoeft te trappen, maar ook dat een e-chopper beter is voor het milieu dan een auto. Als je ook een e-chopper aan wilt schaffen dan kan dat natuurlijk een verstandige keuze zijn, maar er zijn enkele punten waar je zeker rekening mee moet houden. 

 

Je hebt een rijbewijs nodig

Als je in Nederland een e-chopper Rotterdam wilt besturen, dan ben je verplicht om een rijbewijs te hebben. Dat was in het verleden niet nodig, maar elk voertuig met een kenteken vergt een rijbewijs. Dat dit mogelijk is heeft ermee te maken dat de wetgeving voor elektrische voertuigen constant aan het veranderen is. Dat is natuurlijk ook hard nodig, want de laatste jaren zijn er allerlei nieuwe elektrische voertuigen op de markt gekomen, zoals een elektrische step. 

 

Een helm wordt binnenkort verplicht

Het wordt binnenkort verplicht om in Nederland een helm te dragen bij scooters, waaronder elektrische scooters zoals een e-chopper. Dat is natuurlijk erg jammer, maar het houd wel in dat je een geel kentekenplaat kan aanvragen en daarom de elektrische scooter ook mag opvoeren. Veel mensen willen daarom ook geen e-chopper meer aanschaffen en dat is goed te begrijpen. Iedereen vind het dragen van een helm vervelend, ondanks dat het belangrijk is voor je eigen veiligheid. Wil je hier meer over weten? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een verkoper op het gebied van elektrische scooters. Zij kunnen je er namelijk alles over vertellen. 

 

Het is verboden om met meerdere personen op de e-chopper te rijden

Het komt wel eens voor dat iemand met meerdere personen op een e-chopper rijd. In Nederland is dit verboden, want de meeste e-choppers hebben een enkele zitplaats. Er zijn natuurlijk wel e-choppers verkrijgbaar waar je met meerdere personen op mag zitten, maar dat heeft er dan ook mee te maken dat er meerdere zitplaatsen zijn. De kans is klein dat je ook zo’n e-chopper gaat aanschaffen, want je gaat een stuk minder traag en ook is het aanbod aan zulke e-choppers erg beperkt.