Samen Flexwonen, doe jij mee?

Welkom op ons platform Samen Flexwonen waar we met (potentiële) bewoners, omwonenden, de gemeente en iedereen die geïnteresseerd is in Samen Flexwonen samenkomen.

Praat mee, geef je mening en stel jouw vragen. MELD JE HIER AAN ALS LID VAN DIT PLATFORM.

VAN VASTGOED…

Het leven verandert in een snel tempo. We zijn ons inmiddels bewust van de kwetsbaarheid van de aarde, de economie en ons dagelijks leven. Alles wat we doen heeft effect op onze planeet, de kwaliteit van ons leven en de omgeving waarin we leven. Het leven is onvoorspelbaar maar ook kansrijk. Het leven is dynamischer dan ooit.

Dit heeft ook zijn effect op de woningmarkt. Er is een groeiende vraag en noodzaak naar woningen die snel, aanpasbaar én duurzaam gebouwd kunnen worden. De traditionele manier van bouwen heeft hier geen antwoord op. Die denkt in lange termijnen, is kostbaar en langzaam. Daarom noemen we het ook vastgoed.

Vastgoed is kostbaar. Meer en meer mensen hebben moeite om ‘naar inkomen en behoefte’ woonruimte te vinden. Huishoudens worden steeds kleiner, maar alleen wonen is straks onbetaalbaar. De nieuwe dynamiek vraagt om nieuwe oplossingen.

…NAAR FLEXGOED

We hebben een nieuwe vorm van huisvesting nodig. Niet in plaats van de bestaande vormen maar er naast. Een flexibele vorm van huisvesten als antwoord op de dynamiek van het leven. Een flexibele schil van woningen die kan meebewegen met de behoefte. Flexwonen. Compacte woningen voor 1-2 persoons huishoudens, betaalbaar, kwalitatief en duurzaam. Woningen die verplaatsbaar én aanpasbaar zijn. Woningen die vooral ook snel te produceren zijn. Er is haast geboden. Snelheid met spoed!

Samen Flexwonen kan uiteindelijk overal. Maar zover is het nog niet. Sommige gemeenten zijn verder dan anderen. De volgende gemeenten zijn al bekend met het concept:

  • Drimmelen
  • Oosterhout
  • Tilburg
  • Dordrecht
  • Breda
  • Eindhoven

Binnen de volgende gemeenten kan je al Samen Flexwonen projecten bezoeken:

  • Drimmelen
  • Oosterhout
  • Tilburg

Staat jouw gemeente er niet tussen maar heb jij wel interesse in Samen Flexwonen? Laat ons dat dan via het forum hier weten! Wij zoeken ook met jouw gemeente contact om ze kennis te laten maken met Samen Flexwonen en met spoed naar de mogelijkheden te kijken.

Als je zelf al een locatie weet of hebt gaat het natuurlijk nog sneller. Wij helpen je met de mogelijkheden op die locatie te bekijken. Heeft de locatie een tijdelijk of permanente woonfunctie? Is de locatie bouwrijp? Laat ons weten waar jij zou willen wonen en wij kijken naar de mogelijkheden.

We komen graag in contact om jouw Boxidee te gaan realiseren. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons stappenplan of bespreek ervaringen en vragen om er achter te komen welke Boxwoning het beste bij jou past.

Hoewel de missie zich richt op de snelheid van het realiseren op zeer korte termijn is er ook een hoger doel. Het creëren van een duurzame flexibel inzetbare pool van woningen. Waarbij periodiek (10-15 jaar) de vraag naar woningen opnieuw getoetst kan worden en indien gewenst woningen aangepast en/of verplaatst kunnen worden. Om bijvoorbeeld op een andere locatie een andere type bewoner te huisvesten. 

Tevens streven we naar het bouwen aan onze samenleving. Een betere mix van wonen, leren en werken. Een betere mix van mensen en huisvesting. Meer ‘volksbuurten’, minder ‘vinex-wijken’.

Onze leefomgeving is belangrijk. Een thuis hebben. Samen met respect voor elkaars ruimte. Laat weten wat jij belangrijk vind. Laat van je horen. Fijn wonen begint bij zelf door te vertellen wat dat voor jou betekent.

Meepraten? Graag! Meld je aan via deze link en praat mee, stem mee bij polls en blijf op de hoogte van de mogelijkheden voor jou.

Recente Posts
Online op dit moment
Op dit moment zijn er geen leden online